Veelgestelde vragen

Hulpmiddelen

Op deze pagina vind je alle ondersteuning voor de LCMS.

LCMS

Ter ondersteuning van de 2021v1 release van LCMS hebben we een instructie video's gemaakt om gebruikers wegwijs te maken in de nieuwe functionaliteit. Deze video bevat een korte instructie hoe je externe web koppeling kunt toepassen binnen LCMS. 

Ter ondersteuning van de functionaliteiten die al voorafgaand aan de 2019v2 release in LCMS zijn gekomen vindt u hieronder een aantal instructie video's:

 

 

Ter ondersteuning van de functionaliteiten die al voorafgaand aan de 2019v2 release in LCMS zijn gekomen vindt u hieronder een aantal instructie video's:

Voorbereide inhoud binnen voorbereide activiteit als sjabloon voor nieuwe activiteit

Extern gastveld koppelen

Alleen leesbaar maken van de activiteit

Alias toekennen aan geïmporteerde pagina

Wat is NIPV?

Het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) is een bij wet opgericht zelfstandig bestuursorgaan (ZBO). De positie van het NIPV is vastgelegd in de Wet veiligheidsregio's. Het NIPV heeft een locatie in Arnhem, twee locaties in Zoetermeer en een locatie in Woerden. Bij het NIPV werken ruim 250 medewerkers.

Het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) draagt bij aan een veilige samenleving door het versterken van de veiligheidsregio’s en hun partners bij het professionaliseren van hun taken. Het NIPV ontwikkelt en deelt relevante kennis, heeft expertise voor het verwerven en beheren van gemeenschappelijk materieel en adviseert de betrokken bestur​en. Het motto van het NIPV is: signaleren en verbinden.

Het NIPV is eigenaar van het LCMS.

 

Wat is LCMS?

LCMS staat voor Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS). Het is een afgeschermde website om een actueel en gedeeld beeld te onderhouden ter ondersteuning van het netcentrisch werken. LCMS is bij alle 25 veiligheidsregio's, het Nationaal Crisiscentrum (NCC) en het Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum (LOCC) in gebruik. Ook diverse GHOR-regio's en waterschappen gebruiken LCMS om in geval van grootschalig optreden hun informatiemanagementproces te ondersteunen.