Veelgestelde vragen

Hulpmiddelen

Op deze pagina vind je alle ondersteuning voor de LCMS.

Nieuwe GUI Video

Ter ondersteuning van de nieuwe GUI hebben we een video gemaakt. Die is beschikbaar voor alle gebruikers en is een hulpmiddel om snel wegwijs te worden in de nieuwe Interface. De video is gemaakt in de omgeving van de veiligheidsregio’s maar is geschikt voor alle gebruikers. Het doel van de video is om gebruikers die bekend zijn met LCMS snel op weg te helpen in de nieuwe Interface.

Quick Reference card 

Klik hier om Quick Reference card voor LCMS te openen. 

 

Opdrachten

Hier vindt je opdrachten die je op je eigen werkplek kunt uitvoeren in je eigen opleidingsomgeving. Deze opdrachten zijn bedoeld om kennis te maken met de nieuwe GUI. Per omgeving zijn er specifieke opdrachten.

Veiligheidsregio's 

Geneeskundige zorg

Waterschappen

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu

Wat is IFV?

Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) is een bij wet opgericht zelfstandig bestuursorgaan (ZBO). De positie van het IFV is vastgelegd in de Wet veiligheidsregio's. Het IFV heeft een locatie in Arnhem, twee locaties in Zoetermeer en een locatie in Woerden. Bij het IFV werken ruim 250 medewerkers.

Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) draagt bij aan een veilige samenleving door het versterken van de veiligheidsregio’s en hun partners bij het professionaliseren van hun taken. Het IFV ontwikkelt en deelt relevante kennis, heeft expertise voor het verwerven en beheren van gemeenschappelijk materieel en adviseert de betrokken bestur​en. Het motto van het IFV is: signaleren en verbinden.

Het IFV is eigenaar van het LCMS.

Wat is LCMS?

LCMS staat voor Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS). Het is een afgeschermde website om een actueel en gedeeld beeld te onderhouden ter ondersteuning van het netcentrisch werken. LCMS is bij alle 25 veiligheidsregio's, het Nationaal Crisiscentrum (NCC) en het Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum (LOCC) in gebruik. Ook diverse GHOR-regio's en waterschappen gebruiken LCMS om in geval van grootschalig optreden hun informatiemanagementproces te ondersteunen.