Update nieuwe GUI LCMS

woensdag, december 14, 2016

De ontwikkeling van de nieuwe GUI is zo goed als afgerond. Momenteel zijn de ontwikkelaars de nieuwe interface uitgebreid aan het testen.

Het eindresultaat is onlangs gepresenteerd aan de werkgroep GUI en aan het netwerk Functioneel Beheer LCMS. De reacties waren unaniem heel enthousiast. Het testen gaat ook de komende weken door, waarbij vooral gekeken wordt naar de goede werking van het systeem.

Wat zijn belangrijke momenten?

Begin 2017 wordt de omgeving beschikbaar gesteld aan het Landelijk Functioneel Beheer van het IFV. Vanaf dat moment zullen beheerders en key users functionele testen uitvoeren.

In de eerste week van maart is de nieuwe GUI in een opleidingsomgeving voor iedereen beschikbaar. Hier kunnen gebruikers naar hartenlust oefenen met de nieuwe interface en kunnen opleidingen gegeven worden.

De definitieve uitrol van de nieuwe GUI staat gepland voor 7 juni op zowel de oefen- als de operationele omgeving van LCMS.

Wat mag/kunt u verwachten aan ondersteuning?

Alle gebruikers van LCMS worden vanaf januari 2017 regelmatig door middel van een nieuwsbrief geïnformeerd over de laatste stand van zaken rondom de nieuwe GUI en de invoering daarvan. Maar ook worden delen van de nieuwe grafische user interface nader belicht.

In februari 2017 organiseert het IFV een aantal demonstraties voor opleiders, zodat zij goed kunnen bepalen welke opleidingsinspanningen er nodig zijn.

Er komt een film beschikbaar voor alle gebruikers waarin de werking van de nieuwe GUI stapsgewijs wordt uitgelegd. Daarnaast worden er zelfstudieopdrachten gemaakt waarmee alle gebruikers kunnen oefenen in de opleidingsomgeving. Deze komen gelijktijdig beschikbaar met de opleidingsomgeving. Uiteraard zal ook een handleiding niet ontbreken.

Vragen of alvast een tipje van de sluier?

Neem voor vragen gerust contact op met het Landelijk Functioneel Beheer van het IFV, e-mail netcentrischwerken@ifv.nl. Wilt u alvast een voorproefje van de nieuwe GUI krijgen, alle regionale beheerders hebben toegang tot de nieuwe GUI en kunnen u deze laten zien!