Overeenkomst IFV met Waterschap Rivierenland over LCMS-W

woensdag, oktober 7, 2015

Op 5 oktober 2015 hebben Waterschap Rivierenland en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) een overeenkomst gesloten waarin is vastgelegd dat het waterschap bij calamiteiten gebruikmaakt van LCMS om calamiteiten sneller en beter te bestrijden.

Bij calamiteiten is snel optreden op basis van actuele, gedeelde, informatie van het grootste belang, omdat daarmee erger kan worden voorkomen.  Het systeem LCMS-W (Landelijk Crisis Management Systeem-Water) is de software die dit mogelijk maakt. Het IFV is de eigenaar van deze software. Het instituut beheert het LCMS-W en leidt de gebruikers van de software op. Het LCMS-W draait op een afgeschermde website die toegankelijk is voor het waterschap en voor onze netwerkpartners (andere waterschappen, veiligheidsregio, gemeenten) die bij de bestrijding van de calamiteit zijn betrokken. Zo kan het waterschap zo snel mogelijk actuele informatiedelen met die partners.

Het waterschap heeft de afgelopen zomer tijdens calamiteiten al kunnen proefdraaien met het LCMS-W. De ervaringen zijn erg positief.

 

Bron: 
Waterschap Rivierenland