Nieuwe GUI LCMS

donderdag, oktober 6, 2016

De nieuwe GUI begint inmiddels vorm te krijgen. We zijn in de fase dat de punten op de i worden gezet. Half oktober start een uitgebreid testtraject vanuit Infosys (leverancier). De werkgroep GUI houdt de vinger aan de pols om te zorgen dat we straks een nieuwe interface krijgen waar alle gebruikers blij van worden. Dat lijkt tot op heden goed te lukken. Vanaf begin 2017 zal er vanuit Landelijk Functioneel beheer getest gaan worden en zullen ook de regionale beheerders regelmatig worden ingeschakeld.

Vanaf 7 maart is de nieuwe GUI voor iedereen beschikbaar op een opleidingsomgeving. Hier kunnen gebruikers dan naar harte lust oefenen met de nieuwe interface en kunnen opleidingen gegeven worden. Deze omgeving is dan beschikbaar naast de “oude” LCMS.

Vanuit de werkgroep GUI zal de nodige ondersteuning bij de implementatie geleverd gaan worden. Zo zal er een nieuwe handleiding en een online film komen waarin alle veranderingen duidelijk uitgelegd gaan worden. Door de werkgroep zal er ook zeer nadrukkelijk gekeken worden naar de mogelijkheden m.b.t. tot E-learning en afstemming worden gezocht met de verschillende initiatieven op dat vlak. Daarnaast zullen er begin 2017 een aantal demonstraties gepland gaan worden in het land.

De uitrol van de GUI staat gepland voor 7 juni op de Oefen-omgeving van de Veiligheidsregio’s. Kort daarop volgen alle andere omgevingen (Waterschappen en GHOR).